Kedves Érdeklődő!

Lakatos Attila vízügyi mérnök vagyok és szeretném az alábbiakban leírni, hogy miért és mit nyerhet Ön és környezete azzal, ha az otthonában patakvíz minőségű víz áll a rendelkezésére.

A fordított ozmózis elvén működő víztisztító berendezésekkel a patakvízzel egyenértékű vizet lehet előállítani!

Nagy eséllyel azt is meg tudjuk oldani, hogy a víztisztító vásárlás ne terhelje a havi kiadásait, hiszen a készülék csak 60.000 Ft, és kamatmentes részlet is lehetséges. Viszont műanyagpalackba zárt italokat már nem kell venni.

- Vajon csak azért érdemes víztisztítót venni, hogy ne juttassunk káros anyagokat (csak a klórszármazékok 85%-kal növelik még 40 évnyi klórozott víz használat alatt a daganatos megbetegedésék kockázatát!) a vízzel a szervezetünkbe?

Gondoljuk végig, hogy mitől lehetséges az, hogy ha csapvízzel vagy kútvízzel locsoljuk a füvet, nem lesz túl szép, viszont ha lágy, tiszta esővíz esik rá, azonnal kizöldül és elkezd nőni, dúsulni (lásd pl.: angliai fű). Ezzel párhuzamosan az embereknek is fontos lehet a tiszta víz?

- A víz első számú feladata az élelmiszerekben található tápanyagok szállítása. (Megj: a fű esetében a tápanyagok a földben vannak)

Amennyiben a víz nem tökéletesen tiszta (patakvíz minőségű), a vízben lévő különböző vegyületek kémiai reakcióba lépnek a hasznos (a táplálékunkban lévő) szerves ásványokkal, vitaminokkal, nyomelemekkel, így ezeknek a létfontosságú anyagoknak csak tört részét tudjuk felhasználni. Így hiába vettük meg a legjobb minőségű teát vagy zöldséget.

Két idevágó idézet azoknak, akik úgy gondolják, hogy szükségünk van a vízben lévő ásványokra:

Harvey Diamond /Testkontroll/:
"Az anyagcseréhez elengedhetetlen az ásványi anyagok jelenléte, de a szervezet az ásványokat csak szerves formájukban tudja hasznosítani. A szervezetbe juttatott, de fel nem használt ásványi anyag a különböző testszövetekbe, szervekbe, ízületekbe, csontokba, a keringési rendszerbe lerakódik, s e lerakódások idővel betegséget okoznak, sőt, életveszélyessé is válnak. Vesekő, epekő, az agy meszesedése, érelmeszesedés, szívbaj lehet a vége."

Dr. Charles Mayo, a világszerte ismert Mayo Klinika orvosa:
"Az egyedüli ásványi anyagok, melyeket a testünk hasznosítani tud: a szerves ásványi anyagok. Minden más típusú ásványi anyag idegen elem a szervezet számára, amelytől meg kellene szabadulnia."

Ha kevesebb káros, szervetlen ásványt viszünk be a szervezetünkbe, több hasznoshoz fogunk jutni a táplálékból, hiszen nem lesz zavaró tényező, és a tiszta víz be tudja tölteni tápanyagszállító feladatát.

- A víz másik nagyon fontos feladata, hogy testünket folyamatosan méregtelenítse.

Nem kellene megvárnunk, míg tele leszünk méreggel, hogy akkor egy nagy tavaszi méregtelenítéssel próbáljunk segíteni magunkon.        Folyamatosan és nagyon egyszerűen minimális szinten tarthatjuk a testünkben lévő mérgeket, ha lefekvés előtt iszunk egy pohár valóban tiszta, lágy vizet, és felkeléskor is tiszta vízzel kezdjük a napot. Így marad ideje a szervezetünknek a méregtelenítésre. Ennél többet is ihatunk, pl. felkelés után több óráig csak folyadékot (vizet, citromos vizet, higított zöldteát stb.) viszünk be szervezetünkbe.

Megjegyzés: kiváló méregtelenítő tulajdonságú víznek tekinthető az a víz, aminek összes oldott anyag tartalma nem éri le az 50 milligramm/liter értéket, keménysége az 5 német keménységi fokot. A természetben ilyen vizek: esővíz, gleccservíz, patakvíz, tiszta források és tavak vizei.

Eddig az egészségügyi oldalát néztük a tiszta víz fogyasztásának. Ehhez még érdemes az anyagi és környezetvédelmi előnyöket is számba venni.

Anyagi előnyök:

A víztisztító karbantartása napi 110 Ft-ba (3.200 Ft/hó) kerül. Plusz opció: víz utókezelő egység, napi 16 Ft (500 Ft/hó). Teát, italokat készíteni, valamint főzni is ebből tudunk - a tiszta víz korlátlanul áll rendelkezésünkre otthonunkban! A költségekhez pl. napi 10 liter tiszta víz felhasználása esetén, hozzá jön még kb. napi 20 Ft öblítővíz költség!
-    nem kell többé palackba zárt italokat vásárolni - azokra pénzt költeni, cipelni, tárolni;
-    az ételek, italok sokkal ízletesebbek és tovább elállnak;
-    a vasalók, tea- és kávéfőzők nem vízkövesednek, nem mennek tönkre;
-    idővel kevesebb gyógyszert kell szedni, vagy nem is kell elkezdeni a gyógyszerszedést;
-    tovább maradunk keresőképes egészségi állapotban.

A fentiek nagy része a környezetvédelem szempontjából is fontos!

Az általunk forgalmazott Coolpex víztisztítókat kiváló anyagminőségük és beépített baktériumvédelmük miatt - Magyarországon tudtunkkal egyedülállóan - UV lámpa nélkül is használhatják a háztartások! Ez rengeteg költség-magtakarítást jelent és áramot sem kell használni.

A fordított ozmózis víztisztítókon kívül szeretettel ajánljuk a Kisváros kft. által importált zuhanyszűrőket is (lásd. főoldal), mivel a mérgek a bőrünkön keresztül is felszívódnak. Ezek a mérgek öregítik bőrünket, érzékenyebbeknél bőrszáradást, viszketést, ekcémát okoznak.

Szeretettel várjuk az érdeklődésüket!
Lakatos Attila vízügyi mérnök.
Tel.: 06-20/47-00-594
Móka-mulatság!  A Kisváros Kft. csapata nevében szeretettel:

Lakatos Attila (vízügyi mérnök)

Szervezetünk folyamatos méregtelenítéséhez, az amúgy is kevés vitamin és hasznos (szerves) ásvány hatékony felszívódásához tiszta vízre van szükségünk! Ez a mozgáson kívül talán a legfontosabb ahhoz, hogy az egyre jellemzőbb, súlyos, folyamatos gyógyszerszedéssel járó, életvitelünket korlátozó, gyakran halálos népbetegségeket el tudjuk kerülni.


POINT csapszűrő     KDF zuhanyszűrő     POINT zuhanyszűrő     Mobil víztartály     Fordított ozmózis viztisztítók    
Víztisztító berendezések, eszközök